objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 27. januar 2010 ob 07:49

Ministra Križaniča zapustil prijatelj Marko Rogač, ki se sonči v Braziliji
Menda sporazumno: poleg visoke uradnice Andreje Kert je z ministrstva za finance odšel tudi komunikator Marko Rogač
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Ministrstvo za finance je poleg Andreje Kert, direktorice direktorata za javno premoženje, zapustil tudi Marko Rogač, posebni svetovalec in prijatelj ministra Francija Križaniča. Po naših informacijah pogodbe med MF in Rogačevim podjetjem Rogač RMW, družba za komunikacije in marketing d.o.o., sporazumno niso podaljšali, ker naj bi tako želeli na ministrstvu, pa tudi Rogač sam. Ta naj bi se čez novoletne praznike umaknil v Brazilijo, kjer naj bi imel apartma, čeprav nam Rogač včeraj ni želel povedati, do kdaj naj bi ostal v Južni Ameriki in kje točno je nabavil nepremičnino. Rogač prav tako ni hotel komentirati govoric, da naj bi novo in precej donosno svetovalno pogodbo podpisal z enim od večjih slovenskih podjetij.
Spomnimo, Rogač je sodeloval v predvolilni kampanji Socialnih demokratov, v Križaničevem kabinetu pa naj bi prihajalo do prestižnih sporov med njim in drugim posebnim Križaničevim svetovalcem Dragom Isajlovičem. Naši viri trdijo, da naj bi šlo predvsem za to, kdo bo imel večji vpliv na ministra Križaniča in kadrovske zadeve, povezane z ministrstvom za finance, Rogač naj bi ta boj zanesljivo izgubljal, v zadnjem času pa naj bi ga videvali tudi z Matjažem Vugo, ki se je neuspešno potegoval za predsednika uprave novogoriškega Hita. Kar so nekateri povezovali z govoricami, da naj bi Križanič letos spomladi poskušal zamenjati (še prej pa destabilizirati) prvega človeka Hita Draga Podobnika.
Rogačevo podjetje RMW d.o.o. je leta 2008 imelo nekaj več kot 720 tisoč evrov prometa in natančno 710 evrov dobička. Visoka uradnica Andreja Kert, ki je prevzela funkcijo glavne tajnice ljubljanske univerze, pa naj bi finačno ministrstvo zapustila zaradi kadrovskih zadev, povezanih s preoblikovanjem Kapitalske družbe in ustanavljanjem nove pokojninske zavarovalnice.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andreje Kert Marko Rogač Francija Križaniča Dragom Isajlovičem Matjažem Vugo Draga Podobnika

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ministra Križaniča zapustil prijatelj Marko Rogač, ki se sonči v Braziliji