objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 14. januar 2010 ob 07:26

Malo neokusno: Miša Molk se nastavlja kot prodajalka ljubezni
Celo zdaj, ko je varuhinja, ima pred seboj en sam ego cilj: dobiti svojo oddajo, (p)ostati teve zvezdnica. Fučka se njej za varuhinjo in ta posel
2010 Pozareport

Odpri galerijo

V slovenskih kinih se trenutno rola film Krvava grofica. Temelji na resničnih osebah in dogodkih iz 17. stoletja, spremlja pa vplivno in preračunljivo madžarsko grofico Elizabeto Bathory; obsedeno z iskanjem večne lepote in mladosti, ki ju želi obdržati z grozljivimi kopelmi v krvi mladih devic. Grofico je zaigrala zanimiva francoska igralka Julie Delphy, ki za film napisala tudi scenarij in ga potem še režirala.
Vsakršna bolj plastična primerjava krvave madžarske grofice z Marijo Mišo Molk, trenutno varuhinjo pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija, je vsekakor neprimerna, čeprav je MMM – v podobi dolgoletne odgovorne urednice razvedrilnega programa – karierno ugonobila precej nadebudnih televizijskih voditeljic; predvsem zato, da je ne bi spodrinile. Mario Galunič je bil in ostal izjema, ki potruje pravilo. Ves svoj uredniški vpliv, denar in televizijski potencial je izkoriščala za to, da je bila prva in glavna televizije, predvsem pa razvedrilnega programa, ki ga je vodila s trdo roko, kot krvava grofica njen grad. V profesionalnem televizijskem svetu bi težko našli podoben primer, kjer bi odgovorna urednica ali urednik hkrati bila prva zvezdnica ali zvezdnik najdražjih oddaj istega program ali televizije. Kultna voditelja, pokojni Rudi Carell ali Thomas Gotschalk, denimo, nikoli nista bila urednika svojih programov. Ko je Mariji Miši Molk postalo jasno, da ne bo več mogla ostati urednica (tudi zaradi nagomilanih afer, povezanih z Emo, ki jo je prav tako obvladovala v celoti), je piscu teh vrstic nonšalantno dejala, da bo naredila vse, da za njo v razvedrilnem programu ne ostane ničesar. Zato je prav bizarno, ko nekateri (predvsem novinarji brez zgodovinskega spomina ali pa zaradi kakšnih drugih kalkulacij) Molkovo danes sprašujejo za mnenje, kaj storiti z javno televizijo? Ali še huje, tržijo jo – četudi predvsem na njeno pobudo – celo kot morebitno generalno direktorico RTV?!
Joj, joj, joj.
Celo zdaj, ko je varuhinja, ima pred seboj en sam ego cilj: dobiti svojo oddajo, (p)ostati teve zvezdnica. Fučka se njej za varuhinjo in ta posel.
Zato ni čudno, da se Marijo Mišo Molk v zadnjih dveh letih spominjamo po treh rečeh: golih paparaco fotografijah z grškega otoka Mikonos (kar je najverjetneje zrežirala sama), utrganemu skakanju po precej mlajšemu pevcu Omarju Naberju v enem izmed ljubljanskih lokalov, in protestu ob spremembi programskega časa legendarnih risank na prvem programu TVS, kjer naj bi ji tekste, ki jih je prodajala javnosti, napisal sedanji državni sekretar na ministrstvu za kulturo Stojan Pelko (no, ni zastonj kosila, pravijo v Hollywoodu, Pelko je bil namreč priljubljen gost njenih paradnih oddaj).
Imata pa grofica Bathory in Marija Miša Molk nesporno eno skupno psiho točko: obsedenost z večno mladostjo. MMM jo kaže tako, da se ne zna in ne zna letom (kaj šele statusu in institutu varuhinje) primerno vesti.
Na Facebooku, denimo, se razkazuje in ponuja s fotografijo, podobno nastavljaškim pozam prodajalkam ljubezni v sloviti četrti rdečih luči sredi Amsterdama, ali pa rubriki v tabloidni reviji Nova z naslovom Kdo je ne bi ... Gre pa tudi za fotografijo, na kateri je Molkova mlajša vsaj petindvajset let. Sindrom krvave grofice, pač.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Elizabeto Bathory Julie Delphy Marijo Mišo Molk Mario Galunič Rudi Carell Thomas Gotschalk Stojan Pelko

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Malo neokusno: Miša Molk se nastavlja kot prodajalka ljubezni