objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 10. januar 2010 ob 08:12

Aretirali olimpijca Mateja Sokliča: udaril natakarico, napadel policista!
Nasilnež: sredi znanega Gostišča pri Žerjavu v Ratečah je nekdanji športnik grobo udaril natakarico Saro Erlah, nato pa se hotel maščevati policistu. Soklič in njegov prijatelj še vedno v priporu
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji tekač na smučeh in olimpijec Matej Soklič je v sredo zvečer v znani gorenjski restavraciji Gostišče pri Žerjavi v Ratečah najprej težil, nato pa udaril natakarico Saro Erlah. Naslednji dan je Erlahova skupaj z možem odšla na policijo v Kranjsko Goro, pristojno tudi za Rateče, policisti pa so Sokliču po naših informacijah izdali plačilni nalog za storjeni prekršek.
Mimogrede, lastnica Gostišča pri Žerjavu je Janja Dolhar, znana kot Vika, bivša, vendar še ne uradno ločena žena Branka Dolharja, nekdanjega razpitega predsednika Organizacijskega komiteja Planica. Gostilna Žerjav je znana tudi po tem, da tja zelo rad zahaja bivši predsednik države Milan Kučan, pa tudi vodstvo Smučarske zveze Slovenije. Matej Soklič, ki je nekoč najemal sobo pri Žerjavu, je pred letom dni težil nekemu prijatelju Janje Dolhar, vendar mu je ta v pretepu zlomil nos.
V četrtek naj bi se v prostorih kranjskogorske policije pojavil tudi Matej Soklič. Po prvi informacijah je Soklič začel razgrajati, zato naj bi policisti poklicali specialce in Sokliča pridržali za 48 ur. Po neuradnih informacijah (kranjskogorski policisti so nam neuradno potrdili, da se je "nekaj dogajalo", vendar "zadevo Soklič" obravnava Policijska uprava Kranj, zato so nas napotili v Kranj; na OKC (Operativno-komunikacijski center) Kranj pa so nam povedali, da moramo o tej zadevi govoriti s tiskovnim predstavnikom PU Kranj Andrejem Zakrajškom, katerega povratni telefonski klic še čakamo - njegov mobilni telefon je namreč zvonil v prazno, na SMS-sporočilo pa še ni odgovoril) naj bi priprtega Sokliča danes privedli pred preiskovalnega sodnika v Kranju, ki bo odločil o njegovi nadaljni usodi.
Matej Soklič je za Slovenijo nastopil na zimskih olimpijskih igrah leta 2002 v Salt Lake Cityju. V šprintu je dosegel 11. mesto, v zasledovalnem teku po 55. mesto. Po koncu športne kariere je postal direktor zasebnega podjetja Ponce d.o.o., ki se ukvarja s prodajo športne opreme, v najemu pa ima ima nekdanjo znamenito Kompasovo restavracijo in menjalnico na meji z Italijo. Lastnik Ponce d.o.o. je sicer ljubljansko marketinško podjetje Modra celica d.o.o., katerega lastnik je nekdanji kajakaš in prav tako olimpijec Andraž Vehovar, znan kot bivši generalni sekretar Slovenske ljudske stranke in lobist, ki naj bi ga – po poročanju drugi medijev - zaradi sumljivih poslov že nekaj časa preiskovali ljubljanski kriminalisti.
Lastnica Gostišča pri Žerjavu Janja Dolhar nam je incident potrdila, je pa dejala, da je "zadeve z gosti vedno urejevala brez policije. Veste," pravi Dolharjeva, "v gostilne prihaja vse sorte ljudi in alkohol naredi svoje." Dejala nam je tudi, da ji je natakarica Sara Erlah povedala, da sta z možem razgrajaškega Mateja Sokliča prijavili policiji.
Tiskovni predstavnik PU Andrej Zakrajšek nam je kasneje sporočil, da so policisti Mateja Sokliča in njegovega prijatelja aretirali zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečevanja uradnega dejanja oziroma maščevanja uradni osebi. Soklič in njegov prijatelj (po nekaterih in še ne povsem preverjenih informacijah gre za nekdanjega smučarja Damirja Sadikoviča) sta namreč na domu "obiskala" policista, ki je obravnaval Sokličevo razgrajanje in udarec Erlahovi sredi Gostišča pri Žerjavu. Po vsem sodeč sta se mu hotela maščevati. Doma pri policistu, ki ni bil v službi, je prišlo do prerivanja, kjer je policist fasal lažje telesne poškodbe. Soklič in njegov kompanjon, ki so ju policisti kasneje izsledili in prijeli (v akciji so po Zakrajškovih navedbah sodelovali tudi kriminalisti), sta še vedno v priporu, primer pa obravnavajo kranjski kriminalisti.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matej Soklič Saro Erlah Janja Dolhar Vika Branka Dolharja Milan Kučan Andrejem Zakrajškom Andraž Vehovar Damirja Sadikoviča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Aretirali olimpijca Mateja Sokliča: udaril natakarico, napadel policista!