objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 9. januar 2010 ob 09:23

Špehar Racman, eks radio Aktual, zdaj spet Hit: Nisem tračaril in žalil
Povratnik na domžalski radio priznava, da je o Hitu povedal marsikaj, kar mnogi niso hoteli slišati
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Matej Špehar Racman, nekdanji programski direktor radia Aktual, ki se je pred nekaj tedni "tiho in pohlevno" vrnil na radio Hit (kar smo ekskluzivno poročali pred dvema dnevoma), kjer naj bi bil "deklica za vse", kasneje pa morda tudi odgovorni urednik, se je vendarle odločil spregovoriti za javnost. Hkrati se nam je opravičil, če je "v telefonskem pogovoru deloval arogantno in nejevoljno (pred objavi članka o njegovi vrnitvi smo ga namreč po telefonu prosili za njegovo stran zgodbe)"; menda je bil "presenečen in nepripravljen na novinarska vprašanja," češ, to je pač "delo Hitove službe za stike z javnostmi. Zato prosim, da se v prihodnje name obračate preko elektronske pošte," pravi Matej Špehar.
Zdi se mu zanimivo, da je "zgodba šele zdaj pricurljala v javnost. Bil sem namreč prepričan, da se bo to zgodilo prej," je presenečen Racman. "Lastniki Aktuala, torej skupina Krater, me niso odpustili, ampak sem odpoved dal sam. Ne bi šel v podrobnosti, recimo, da so se naše vizije o radiu že od začetka sodelovanja močno razlikovale in smo vedno težje našli skupni jezik. Njihove želje so bile vedno bolj navzkriž z osnovnimi radijskimi pravili, zato sem se odločil, da zapustim delovno mesto. Nisem čarodej, da iz nič naredim čudež," trdi Matej Špehar Racman. "Zgodbo Aktuala ne bi imenoval debakl, saj smo v samo dveh letih, sredi obdobja največje vojne med radijskimi postajami, z močno osiromašeno ekipo in zaprto pipico s strani lastnikov spraviti radio iz zadnjih mest poslušanosti, kjer se je nahajal nekdanji RGL, na številko 10 v državi. Takšen je bil rejting radia Aktual tik pred mojo odpovedjo. Glede na nemogoče pogoje, v katerih smo ustvarjali, smo na doseženo mesto ponosni."
Matej Špehar nam je tudi dodatno pojasnil vlogo njegove žene Nives v pravni osebi samostojnega podjetnika. "Direktor s.p. sem lahko samo jaz, torej Matej Špehar, ne moja žena Nives. Ona je zakonita zastopnica, kot je tudi navedeno na Ajpesu."
"Nikoli nisem tračaril in žalil," nadaljuje izpoved Matej Špehar Racman. "Sem pa ob odhodu iz radia Hit pred dobrimi dvemi leti povedal marsikaj, kar mnogi niso hoteli slišati. Za vsebino povedanega še vedno stojim. Res je, da se umazano perilo ne pere v javnosti, toda če me nekdo sprovocira z neresnico, žal ne znam biti tiho."
Racman, ki je pred dvema letoma prejel viktorja za radijsko osebnost, nam je zaupal tudi svojo teorijo o medijski osebnosti. "Za medijsko osebo se nikoli nisem imel. Intervjuje in izjave, ki sem jih kadarkoli dal, so bili rok moje službe. Sedaj, hvala bogu, tega ni več v opisu mojih delovnih nalog."
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matej Špehar Racman Nives

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Špehar Racman, eks radio Aktual, zdaj spet Hit: Nisem tračaril in žalil