objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 7. januar 2010 ob 07:23

Na tiho: Racman po fiasku na radiu Aktual pohlevno nazaj na radio Hit
Matej Špehar Racman se je vrnil nazaj v Domžale, potem ko je kot voditelj in urednik v celoti pogrnil na radiu Aktual
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Matej Špehar Racman, nekdanji urednik in voditelj na domžalskem Radiu Hit, se je po vehementnih napovedih in hudem debaklu na radiu Aktual (zaradi slabe poslušanosti in poslovnih nerezultatov so ga lastniki radia Aktual razmeroma hitro vrgli na cesto), potihoma spet vrnil nazaj radio Hit. Pogodbo je podpisal pred nekaj tedni, vodstvo radia Hit pa tega – zanimivo – ni objavilo na svoji spletni strani, niti tega ni kako drugače plasiralo v javnost. Stane Cencelj, lastnik in direktor radia Hit, nam je povedal, da famozne Špeharjeve vrnitve "pač ni želel obešati na veliki zvon."
Špehar, ki je pogodbo s Hitom podpisal preko svojega s.p. (Poslovno svetovanje Matej Špehar s.p., s sedežem na Dobu, katerega direktorica je sicer njegova žena Nives Špehar, prav tako nekdanja sodelavka radia Hit), naj bi kmalu postal programski direktor oziroma odgovorni urednik radia Hit, čeprav mu Cencelj zaenkrat te funkcije "še ne namerava prepustiti. Bomo videli, kako bo šlo, do takrat pa bom funkcijo odgovornega urednika opravljal sam," pravi Cencelj, ki je – po njegovih besedah – Špeharja spet angažiral zato, ker naj bi bil Racman sposoben operativec, na Hitu pa se bo v prvim vrsti ukvarjal s povezovanjem radia in interneta, kar menda dovolj dobro obvlada.
Matej Špehar Racman je bil, ko smo ga poklicali, že pregovorno aroganten ter izjav nejevoljno in nevljudno ni hotel dajati. Po novem trdi, da "on ni medijska persona, da tako ali tako že vse vemo, na Hitu pa bo delal kot deklica za vse." Na naše vprašanje, kako so ga sprejeli nekdanji sodelavci, ki jih je po odhodu na radio Aktual tudi javno precej žalil, odgovarja, da so ga sprejeli "profesionalno". Direktor Cencelj pa priznava, da je bilo "kar nekaj prepiha", ko je kolegicam in kolegom povedal, da se vrača Racman. Je pa Cencelj, ki se v javnosti zadnje čase pojavlja predvsem zaradi intimne zveze s celjsko igralko in starleto Tino Gorenjak, priznal, da je tudi sam Racmanu zameril nekaj izjav, ki jih je Racman govoričil na radio Aktual in tračaril po medijski sceni. Je pa Cencelj zanikal govorice, da naj bi v neki ožji družbi izjavil, da je Racmana angažiral zato, ker slabše tako ali tako ne more biti.

Mimogrede, Stane Cencelj je pred tremi meseci odstavil tudi direktorico koprskega radia Capris Petro Sorbaro, in vodenje primorskega radia, katerega lastnik je prav tako on, prevzel v svoje roke. Stane Cencelj pravi, da s Petro Sorbaro ni bil več zadovoljen, medtem ko naši viri njen odhod povezujejo s Tino Gorenjak ter njeno romanco z lastnikom Hita in Caprisa Cencljem.
Spomnimo: Matej Špehar Racman je z odhodom na radio Aktual (bilo je avgusta leta 2007) obetal strašen radijski bum in zmago v poslušanosti, v precej nenavadnih okoliščinah je dobil viktorja za najboljšega radijskega voditelja leta 2007, potem pa je v vlogi urednika in voditelja na radiu Aktual popolnoma pogrnil. Vendar pozor: na radiu Hit ne bo delal kot voditelj, saj naj bi se v tej vlogi, potem ko je moral zapustiti radio Aktual, po lastnih besedah upokojil.
Njegova žena Nives Špehar pa se na radio Hit očitno (še) ne bo vrnila. Dela namreč kot komercialstka in tržnica pri reviji H.O.M.E.
Medtem pa je odpoved na radiu Hit (31. decembra) dal Gregor Trebušak, ki naj bi se po novem skoraj v celoti posvetil vodenju oddaje Svet na Kanalu A. Namesto Barbare Pance, ki odhaja na porodniški dopust, bo Trebušak opravljal tudi funkcijo enega od dnevnih urednik Sveta. Je pa zanimivo, pravzaprav skoraj smešno, da bo na radiu Hit še vedno vodil nedeljsko oddajo Otroški direndaj, kar se za voditelja in urednika informativne, čeprav tabloidne oddaje, tako rekoč ne spodobi. To je nekaj podobnega, kot če bi njegov voditeljski kolega Uroš Slak, denimo, ob nedeljah na Radiu I vodil neke otroške Tike tačke. Naši viri na Kanalu A pa so zanikali namige, da naj bi Trebušak na uredniškem stolčku že marca letos zamenjal Bojana Travna, ki naj bi začel pripravljati novo večerno informativno oddajo na Kanalu A. Ta oddaja naj bi namreč nastajala na Pop TV, pripravlja pa jo uredništvo oddaje 24ur.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matej Špehar Racman Stane Cencelj Nives Špehar Tino Gorenjak Petro Sorbaro gregor trebušak Barbare Pance Uroš Slak Bojana Travna

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Na tiho: Racman po fiasku na radiu Aktual pohlevno nazaj na radio Hit